Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2008

Αντίο George Carlin

Χθες, Κυριακή 22 Ιουνίου, πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο κωμικός George Carlin. Είχα σκοπό, εδώ και και αρκετό καιρό, να σηκώσω ένα πανέξυπνο απόσπασμα από μια παραστασή του με θέμα την "πολιτικά ορθή" χρήση της γλώσσας... φρόντισε να μου το υπενθυμίσει...


Διάρκεια: 6'56''

1 σχόλιο:

uqbar2342 είπε...

ο carlin για τη 'βρώμικη' χρήση της γλώσσας εδώ
(πολύ πολύ γνωστός στην αμερική για τις Seven Words You Can Never Say on Television)

επίσης, ο colbert εμπνέεται από τον -χμμ..όχι νεκρό..- αποδημήσαντα (δεν είμαι σίγουρη για την αιτιατική) συνάδελφο κωμικό και βρίσκει τη λέξη της εβδομάδας : bleep !!!

ο carlin περιγράφει απολαυστικά ένα από τα λίγα πράγματα που μπορεί να μάθει κανείς στο σχολείο (με την προϋπόθεση να μην πολυεμπιστεύεται τους δασκάλους του): οι λέξεις όντως κατασκευάζουν τη συναινετική μας πραγματικότητα(δυστυχώς, τη μόνη που έχουμε άμεσα διαθέσιμη), μπορείς να αλλάξεις την πραγματικότητα αν αλλάξεις τον τρόπο που τη διηγείσαι, και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μαγικά ;) μυστικά της ιστορίας της ανθρωπότητας, και της μυστικής ιστορίας των παραμυθάδων της, μικρών και μεγάλων, στο κάτω κάτω όλα είναι λογοτεχνία και οι γέροι και οι senior citizens..(ή κάπως έτσι, τελευταία δεν είμαι και τόσο σίγουρη για όλα αυτά, αλλά μάλλον ευθύνεται ο προσωπικός μου μαραθώνιος αναποδιάς και όχι οι λέξεις ούτε η φύση της πραγματικότητας)
(άσε που θυμήθηκα και τον russell με τις οριστικές περιγραφές του και τα αντικαταστάσιμα ονόματα και μου έρχεται να σκάσω μέσα στο κεφάλι μου -- πάμε χαβάη καλύτερα?)

ps. για να τους παρακολουθήσεις αυτούς τους αμερικάνους κωμικούς χρειάζεται να εμβολιαστείς με τεράστιες δόσεις αμερικάνικης κουλτούρας (τι παλιομοδίτικη λέξη..κάποιος πρέπει να βρει μια συνώνυμη περιγραφή με πολλά και πολυσύλλαβα επίθετα), αναμενόμενο φυσικά, αλλά επικίνδυνο για την υγεία μας ship.. :P