Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2007

Θέλετε να βοηθήσετε σε μια έρευνα για τα συναισθήματα;

Αναδημοσιεύω:

Η επιστήμη χρειάζεται τη βοήθειά σας!

Έχουμε αναλάβει το ελληνικό κομμάτι μιας πολύ μεγάλης διαπολιτισμικής μελέτης [http://www.iccra.net/grid-project] σε πολλές χώρες για τον εννοιολογικό χώρο των συγκινήσεων. Πρόκειται για μια προσέγγιση βασισμένη στη θεωρία των βασικών συνιστωσών για τις συγκινήσεις, και το ενδιαφέρον είναι ότι ο χώρος που προκύπτει έχει την ίδια δομή ακόμα κι αν οι επιμέρους λέξεις που υπάρχουν σε κάθε γλώσσα είναι διαφορετικές.

Για τη συμμετοχή της Ελλάδας πρέπει να συμπληρωθεί ένα ερωτηματολόγιο από μερικές εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς). Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται διαδικτυακά (από web browser) και διαρκεί από μία ως μιάμιση ώρα. Μπορεί φυσικά να γίνει οποιαδήποτε μέρα και ώρα σας βολεύει, αρκεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Η συμμετοχή είναι απολύτως εθελοντική -- παρακαλώ όμως όσοι/όσες ανταποκριθούν να ασχοληθούν με σοβαρότητα και προσήλωση για να έχουμε έγκυρα δεδομένα.

Στείλτε μήνυμα στο protopap@ilsp.gr για να λάβετε τον απαραίτητο "κωδικό έρευνας" για τη συμμετοχή σας.


Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Θανάσης Πρωτόπαπας,
Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

uqbar2342
(για κάποιο λόγο δεν μπορώ να συνδεθώ..)

tip για όσους συμμετάσχουν:

το ερωτηματολόγιο χωρίζεται σε κάποιες κατηγορίες (ενότητες ερωτήσεων) και αν σταματήσετε στη μέση μιας κατηγορίας (δηλαδή, όχι απαραίτητα στη μέση, οπουδήποτε εντός της) όταν συνδεθείτε ξανά για να συνεχίσετε θα πρέπει να συμπληρώσετε πάλι όλες τις ερωτήσεις της κατηγορίας αυτής.

Βασικά, αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να επιστρέψετε σε προηγούμενες ερωτήσεις, αλλά μόνο σε εκείνες της κατηγορίας που διακόψατε. Μόλις συμπληρωθούν όλες οι ερωτήσεις της κατηγορίας δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής.

{δεν ήμουν σίγουρη αν έπρεπε να τα γράψω αυτά εδώ..?}

Ανώνυμος είπε...

uqbar2342

Ξέχασα να διευκρινήσω πως τα προηγούμενα δεν είναι επίσημες οδηγίες, αλλά δικές μου παρατηρήσεις που προέκυψαν καθώς συμπλήρωνα το ερωτηματολόγιο...

Shipwrecked Frontier Pioneer είπε...

Καλα που το διευκρινησες, για μια στιγμη μπερδευτηκα.
:PPPPPP

Πόση ώρα σου πηρε; Πονεσε; Ηταν πολυ συναισθηματικο;

uqbar2342 είπε...

εγώ φταίω που ήθελα να είμαι τυπική. :(

δεν το έχω τελειώσει..
μπλέχτηκα λίγο με ένα συναίσθημα..

δεν πονάει. πληγώνει. (χιχι)

ναι, είναι πολύ συναισθηματικό, δεν κάνει για σένα.. :ΡΡΡ

q: πόσο έγκυρη μπορεί να είναι μια έρευνα που διεξάγεται με αυτόν τον τρόπο??